Kiss Miklós

"The possession of anything begins in the Mind" - Bruce Lee

Site Tools
látogató számláló

TradeCopy

A TradeCopy két MT4 alatt futó expert advisor (robot), amik lehetővé teszik kereskedések tükrözését a két számla között. Az egyik robot a mester, ennek a neve TradeProvider, a másik a szolga, ami a TradeFollower.

Kereskedések tükrözéséhez a mester robotot el kell indítani azon a számlán, aminek a kereskedéseit tükrözni akarjuk ez lesz a szolgáltató. A célszámlán pedig a szolga robotot kell elindítani, ez lesz a követő. Egy szolgáltató akárhány követőt ki tud szolgálni, azonban egy követő csak egy szolgáltatót tud követni. Ha egy számlán több követőt akarunk követni, több követő robotot kell elindítani.

Tulajdonságok

A TradeCopy robotpáros tulajdonságai:

 • kereskedések tükrőzése (opcionálisan magic number alajpán szűrve)
  • a követők ugyanazokat a kereskedéseket ugyanazokka a magic number-ekkel nyitják meg
 • további szűrések:
  • magic number-enként csak az első kereskedés tükrözése (hasznos, ha csak távolról „beindítani” akarunk egy amúgy is futó robotot)
  • SL/TP csak egyszeri beállítása (szintén akkor hasznos, ha amúgy is fut ugyanaz a robot, amit másolunk)
 • követő kockázata kereskedésenként kerül beállításra:
  • kockázat kezdeti SL alapján,
  • kockázat a szolgáltató kereskedési mérete alapján (tőkéhez arányosítva), egyéni szorzóval
  • rögzített kereskedési méret

Korlátozások

A jelenlegi változat a következő korlátozásokkal használható:

 • a követőnek fájlrendszer szinten hozzáférése kell, hogy legyen a szolgáltató MT4 termináljához
  • távoli fáljrendszerek a hálózati késleltetés miatt nem ajálnottak
 • két számla között oda-vissza tükrözés kerülendő („végtelen” számú kereskedés jönne létre, ameddig a számlákról el nem fogy a pénz)
 • a másolás során egy minimális késleltetés mindenképpen történik, a követő csak a következő piaci jelzésre tud kereskedni
  • tehát a követő robotot egy magas volatilitású szimbólumra célszerű helyezni, vagy akár több szimbólumra is, ugyanazokkal a beállításokkal
 • Vegye figyelembe, hogy a másoló robotok használatával megsértheti már kereskedő robotok licenszszerződését! Csak saját felelősségre használja a másoló robotokat!

Használat

TradeProvider

A szolgáltató robotot a mester számlán kell elindítani, ennek a számlának a kereskedéseit másolhatják a követők.

Paraméter Leírás
MagicNumbers Vesszővel elválasztott lista, amiben a továbbítandó Magic Number-eket soroljuk fel. Ha a lista üres, minden kereskedés másolható lesz (a manuálisak is).
OnlyFirstTradePerMagic Ha true, csak az első kereskedések kerülnek továbbításra Magic Number-enként. Ha false, minden kereskedés továbbításra kerül.
OnlyInitialSLTP Ha true, csak a kezdeti (nem 0) SL és TP értékek kerülnek továbbításra (további változtatások, mint pl. követő stop nem). Ha false, minden frissítés továbbításra kerül.
RemoveAfterClose_Hours Minden lezárt kereskedés egy ideig a továbbítási naplóban marad. Ez a szám határozza meg, hogy bezárás után hány órán keresztül legyen még látható a kereskedés a követők számára. Ajánlott érték: 2.
GMTOffset Ez a szám a bróker órájának időzónáját adja meg (órában) . Ha pontosan van beállítva, a követők meg tudják állapítani, hogy egy kereskedés aktuális-e még.

TradeFollower

Follower EA needs to be started on the slave account to which trades are to be copied.

Parameter Name Description
RiskFromSL If true each copied trade's volume is calculated from initial SL. In case if no SL is present at open time, or if parameter is false trade volume will be determined using RiskMultiplier parameter.
RiskPerTrade If RiskFromSL is true and SL is valid, trade's maximal loss will be this portion of account's equity.
RiskMultiplier If RiskFromSL is false or SL is invalid, this parameter tells the multiplier of provider's trade risk. If set to 1 each trade will have the same risk (relative to account equity) as it is on provider account. If set to 0 each trade will have a fixed volume specified by FixedLots parameter.
FixedLots If RiskFromSL is false (or SL is invalid per trade) and RiskMultiplier is 0, this parameter tells the trade volume.
EntryMaxDelay_Seconds Sets the maximum time delay for a market order to be copied. If a market order signal arrives to follower after this time has elapsed, signal will be ignored by follower.
EntryMaxSlippage_Pips Sets the maximum number of full pips (5 digit accounts need *no* multiplication by 10) the price must be for a market order to be copied on follower account. If price is outside this window, follower will try to copy it later while still in EntryMaxDelay_Seconds time window.
OnlyOneTradePerMagic If true only one provided trade will be copied if a trade is already open with the same magic number.
EntryProviderTerminal The absolute, full path to the provider's terminal folder (not the experts subfolder but the terminal root). No trailing backslash is required.
GMTOffset Set this to the broker's GMT offset (in hours).

Make sure that all symbols are visible in Market Watch window that may have trades provided. Trades that need to be executed on invisible symbols won't be copied due to MT4 limitation. Also this can be used as an additional filter but this is not recommended.

Purchase

TradeCopy is a commercial application that can be obtained from me. Please make a donation of at least €10 using the PayPal or MoneyBookers icon on the left. Send me an email after that and I'll be happy to send You the application.